Udgivet i Skriv en kommentar

Sådan kan du forkæle dig selv i juletiden

Juletiden er sæson for hygge, småkager og varme aftener indenfor med en god film på fjernsynet. Julen er en skøn sæson hvor mange mennesker får lov til at dykke ned i de ting som de finder interessant. 

Nogle begynder at hekle, andre går i krig med bogreolen mens nogle vender snuden mod køkkenet og de mange søde julesager – uanset hvad der får dig i godt humør i juletiden, så bør du gøre det. 

Julen er nemlig også en mørk sæson hvor mange mennesker desværre går og døjer med humøret og motivationen. Den danske sommer er kendt for at være en hård nød at knække, og til sider får den også skubbet nogle af os ud i en såkaldt vinterdepression. Vinterdepressionen er en forfærdelig ting at få, da det udelukket skyldes vejret, og ikke årsager i dit liv som du egentligt kan gøre noget ved, som et dårligt parforhold eller kummerlige arbejdsforhold. 

Denne aritkel griber fat i et par måder hvorpå du kan holde vinterdepressionen i skak, indtil det bliver bedre vejr udenfor, og vi kan nyde godt at de lange danske forår- og sommeraftener igen. 

Er du en spillefugl?

Så nyder du garanteret godt at de mange forskellige muligheder for at spille hen over juletiden. Du kan Spille Circle K skrab, få den klassiske skrabekalender, oddse på dronningens nytårstale og meget mere. Julen er også en god sæson for brætspil, så hvis du har nogle gode mennesker omkring dig, der ikke har noget imod at tabe til en sand spilkonge som dig, så har du allerede lagt i kakkelovnen til mange timers god juleunderholdning der. 

Kast dig over det mentale velvære

Der er næsten ikke grænser for hvor mange bøger du kan læse dig igennem i denne mørke tid, hvis du virkelig prøver. Vinteren er den perfekte sæson til at fordybe sig i, og de mange mørke timer og det kolde vejr skaber nogle gode rammer for at sidde i sofaen med te- eller kaffe en hel dag og bare læse bøger.

Bøger er en fantastisk måde for os mennesker at glemme verden omkring os, og hvis vi ikke føler os helt mentalt ovenpå på grund af de grå og kedelige vejr, så kunne det måske være at en fiktionsverden kunne male et andet billede inde i hovedet på os. 

Hvis du har en livlig fantasi er bøger i hvert fald en meget bedre måde at bruge julen på, end at gå ombord i gløggen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *