Udgivet i 3 kommentarer

Er du også træt af stoppet næse?

Indholdsfortegnelse

Næsespray

Er du også forbandet træt af stoppet næse? Genrelt er antallet af solgte pakker med næsespray i håndkøb eksploderet fuldstændig vanvittigt på det danske marked. Ifølge tal fra Danmarks Apotekerforening er forbruget af næsespray, steget med ikke mindre end 45% fra 2013 til 2019. Dette betyder med andre ord også at danskerne simepelthen tager for let på brugen af næsespray.

De fleste tænker højst sandsynligt slet ikke over, at det rent faktisk er medicin man sprøjter direkte op i næsen. Når der er tale om medicin, som man kan anskaffe sig samme sted som sine almindelige hverdagsprodukter, som mælk, mel og sukker er det bevist, at man hurtigt mister respekten for netop disse lægemidler. Det er nogle man har konstant tilgang til og derfor sætter man dem ikke i forbindelse med medicin som sådan.

Ifølge Danmarks Apotekerforening bør man ikke bruge næsespray mod forkælelse i mere end 10 dage. Efter disse dage begynder næsesprayen at virke modsat hensigten. Det vil med andre ord sige, at det begynder at irritere næsens slimhinder.

Naturlig

I modsætning til de næsesprayer du kan købe i supermarkederne og på apotekerne, består denne inhalator, som du kan finde lige her stoppet næse, af naturlige ingredienser.

Faktisk består inhalatoren blot af fire ingredienser:

  1. For det første består den af hele 42% mentol. Dette betyder at den dufter friskt, samt giver en opkvikkende følelse til dig der benytter sig af den.
  2. Udover dette består den af 16% kamfer. Dette naturlige produkt kommer fra det store og smukke kamfertræ. Det er et produkt der har været brugt i naturmidler i flere hundrede år. I denne her sammenhæng bruges det til lindring af selve forkølelsen samt den stoppede næse.
  3. 9% af den naturlige næsespray er eucalyptusolie. Bladene på eucalyptustræet er kendt over hele verden for sit ekstremt høje indhold af olier. Disse olier lindrer blandt andet muskelsmerter samt stoppet næse og er hvorfor vi finder eucalyptusolie i inhalatoren.
  4. Sidst men ikke mindst finder vi 6% borneol i næsesprayen. Det er det naturprodukt, af de fire ingredienser, der er det mindst kendte. Dette gør det dog bestemt ikke mindre naturligt. Det er et stof, som man blandt andet finder i heterothecaplantefamilien.

Inhalatoren har været på markedet i Thailand i over 50 år. Det er derfor et produkt man roligt kan stole på. Det er essentielt, at vi som samfund begynder og benytte os mere af naturlige lægemidler, der hvor vi kan. 

3 tanker om “Er du også træt af stoppet næse?

  1. Bedreholdning.dk Fedt, Det var tiden værd at læse – tak! Mvh.. Anna L.

  2. Bedreholdning.dk Hej, Fin artikel 😀 Dbh, William S. W.

  3. Hey – Bedreholdning.dk
    Det er ikke så ofte at jeg følger med på blogs, men denne her vil jeg da bestemt følge med på! ;-P Venlig hilsen, Viggo G. H

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *