Udgivet i 7 kommentarer

Vælg møbler der undersøtter din krops sundhed

Sundhed og møbler

Vi kender det allesammen, om man sidder på et kontor, i en bil, på en skolebænk eller hjemme, man har en tendens til at flade ud, og efter et stykke tid værker ryggen, nakken, benene, skuldrene osv. Og vi ved godt hvorfor, det er fordi kroppen fortæller os, at vi belaster den på en uhensigtsmæssig måde.

Tips til at spare kroppen på arbejdet

Vi er ikke skabt til stillesiddende arbejde, og vi er heller ikke skabt til at sidde ubevægelig i en stol eller sofa, i timevis. Menneskets krop er skabt til at blive brugt, og den belønner så rigeligt denne brug, ved at frigive endorfiner og så videre, ved fysisk arbejde. Når man får den motion, kroppen  har brug for, så nedsætter man også risikoen for hjerte/kar sygdomme, diabetes 2 og andre ubehageligheder.

Det er svært at skrive mails mens man løber på stedet, og kroppen har også brug for afslapning, så hvad kan man gøre for at spare muskler, led og rygsøjle, både på arbejdet og i hjemmet?

 1. Find den rigtige siddestilling, der er mange bud på hvad den rigtige siddestilling indebærer, men der er nogle generelle råd: Sid så ryggen støtter mod ryglænet, hvil dine arme på bordet sådan at albuen er i en 90 graders vinkel. Sædet må ikke ramme dine knæhaser, der skal være lidt afstand, og dine fødder skal hvile fladt på gulvet.
 2. Tag jævnlige pauser. Du kan hente en kop te eller kaffe, gå lidt rundt, lave noget manuelt arbejde, som at printe ud eller kopiere. Brug gerne 5-10 minutter hver time på at bevæge dig.

I hjemmet

Der er mange møbler til hjemmet, der understøtter kroppen på en fornuftig måde, og de kan fås i alle prisklasser. Mange af dem kan være rigtigt dyre, og have et grimt, eller kluntet design, andre kan være elegante og smukke, og tilføre dit hjem skønhed og velvære.

Et særligt smukt materiale er rattan. Rattan er en fortrinsvis indonesisk regnskovsplante der, udover at være bæredygtig, giver en masse frihed til at lave et smukt design, der støtter ryg og led på den rigtige måde. Rattan er en bøjelig træsort, der vokser hurtigt, og skal forarbejdes lidt, i forhold til andre sorter, der findes cirka 600 forskellige sorter af rattan, men det er kun 40 der egner sig til møbelproduktion. Møbler lavet af rattan, giver et eksotisk indtryk i hjemmet, og er behageligt at sidde i. Se eksempler her: rattan møbler

7 tanker om “Vælg møbler der undersøtter din krops sundhed

 1. Bedreholdning.dk Heej, Hvor kan jeg læse videre omkring dette? 😀
  Pft., Mathias S.

 2. kære
  Så kom der noget der havde min interresse! På forhånd tak, Nora X.

 3. Hawdy Bedreholdning.dk Fedt coverbillede!
  Fortsat god aften, Alexander V.

 4. Howdi, Bedreholdning.dk
  Det er så inderligt godt
  Med venlig hilsen. Storm A.

 5. Hey, Bedreholdning.dk Det sku meget godt Mvh., Merle

 6. Hullehøj – Bedreholdning.dk
  Nu læste jeg lige “Vælg møbler der undersøtter din krops sundhed” og jeg er ikke helt enig i jeres artikel. Det kommer jo meget an på hvem man er som person om man er til det eller ej. Kærligst, Hugo

 7. Bedreholdning.dk – Hey, Stærkt
  Rigtig god dag. Sofia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *