Udgivet i 4 kommentarer

Oplever du ubehag i hverdagen?

Hvis du er en af dem der oplever en helt uforklarlig form for ubehag i hverdagen og aldrig helt føler dig på toppen, hverken mentalt eller fysisk, så skal du læse videre her. Vi opremser nemlig de tre mest hyppige psykiske diagnoser.

Angst kan opleveves på mange forskellige måder alt efter graden og også selvfølgelig hvad du har angst for. Nogle symptomer kan være socialfobi (der er angsten for at være social), præsentationangst (det vi i daglig tale betegner som eksamenangst), sygdomangst (angsten for at du konstant fejler noget), OCD (opleves som tvangstanker eller tvangshandlinger), panikangst (forekommer som en voldsom og pludselig angst).

Den måde man kan få vejledning i forhold til at slippe angsten er at lære din angst at kende. Det er altafgørende at man begynder at sætte ord på og forklare, specielt overfor dig selv, hvad det er der tricker din angst og i så fald, hvordan du kan arbejde med dette.

Depression er en diagnose der kan indeholde mange forskellige kombinationer af de klassiske symptomer, og derfor kan de udefra se vidt forskellig ud. Antal af symptomer er med til at definere graden af depression. For at nævne et par;

Nedtrykthed er kernesymptomet ved en depression og kan desværre ikke altid forklares.
Nedsat energi er et symptom der viser sig i den fysiske ende af skalaen i form af udmattelse og konstant træthed. Hvis dette symptom ikke er til stede ved depressionen kan det udefra være svært at sætte sig ind i at en person faktisk har depression.
Besvær med at koncentrere sig eller huske kan lige pludselig blive svært. Vi taler om situationer hvor det kan være svært at tage beslutninger. Fx hvis man står i supermarkedet. Eller bare om hvilken film man skal se.
I den mere ekstreme ende af skalaen finder vi selvmordstanker eller selvskader. Disse symptomer finder ofte sted ved de svære depressioner og betyder derfor at der ofte er mange andre depressions symptomer til stede.

Stress er den sidste af de psykiske diagnoser vi vil tage fat på i denne omgang. Stress er generelt et ord vi bruger mere og mere hyppigt i vores hverdag og man tænker derfor ikke altid over at hvis du har diagnosen kan du være alvorligt syg både psykisk men også fysisk.

Det med at VÆRE stresset i en situation i hverdagen eller på arbejdet eller faktisk at HAVE stress, er to meget forskellige ting, og man skal derfor overveje hvornår den ene går over og bliver den anden. Inden vi når til det sidste punkt der hedder sig at blive SYGE med stress.

Ved Terapi i Højbjerg er det muligt at få en uforpligtende samtale og derved også høre mere om DIT konkrete tilfælde!

4 tanker om “Oplever du ubehag i hverdagen?

 1. Bedreholdning.dk Heej,
  Jeg undrer mig lidt over titlen ‘Oplever du ubehag i hverdagen?’, men ellers god læsning! 😉 Med venlig hilsen, Mynte C.

 2. Fedt
  Jeg gad godt lige tilmelde mig nyhedsbrev, men har i ikke fået det endnu? Rigtig god dag. Emma D.

 3. Heey – Bedreholdning.dk
  Er det bare jeres personlige meninger man kan læse om eller? 🙂 Emilie

 4. Bedreholdning.dk Heej,
  Jeg gad godt lige tilmelde mig nyhedsbrev, men har i ikke fået det endnu? 🙂 Med venlig hilsen. Emma B. W.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *